Wie ben ik

Ik ben Ilonka Wolters-Keijmis (1969), getrouwd, moeder van drie jongens, orthopedagoge en coach. In Zuid-Limburg ben ik opgegroeid, waarna ik pedagogiek studeerde aan de universiteit van Leiden. Deze studie heb ik aangevuld met diverse opleidingen, trainingen en werkervaring in het onderwijs, de jeugdhulpverlening en in de kinderopvang. Al meer dan 20 jaar woon ik met mijn gezin in Sevenum.

 

Mijn passie is mensen, groot en klein, te stimuleren en te inspireren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik wil hen laten ontdekken wie zij werkelijk zijn, zodat zij vanuit hun kracht en kwaliteiten kunnen leven, ontwikkelen en werken. Ik heb zelf ervaren dat dit niet altijd de makkelijkste weg is, maar wel de weg die de meeste voldoening en geluk geeft. Vooral het vinden van bezieling en inspiratie, durven leven, doen wat ik graag wil, ontspannen en genieten, mijn eigen plek innemen en vinden van ware kracht, waren voor mij belangrijke ervaringen en lessen. Dat wat ik heb ervaren en geleerd, draag ik graag uit zodat jij er ook van kan leren. Gelukkig zijn betekent voor mij dat je voldoende zelfvertrouwen hebt om jezelf te kunnen zijn in deze wereld. Het betekent dat je voelt dat je de wereld iets te bieden hebt, namelijk jijzelf.

 

Vanuit de wens om mij helemaal te richten op opvoedondersteuning, pedagogische begeleiding en coaching en daarmee andere mensen verder te helpen op hun weg, ben ik in 2011 gestart met mijn eigen praktijk ‘Ruimte voor jezelf’. Ruimte voor jou als mens is het centrale thema in mijn praktijk. Ik stimuleer je te vertrouwen op jezelf. Mijn overtuiging is dat jij groeit als je ruimte voor jezelf neemt. En als jij weet wat je wilt en je kiest er echt voor, dan kun je het ook bereiken. Samen kunnen we hierin op weg gaan…

 

Ik werk vanuit oprechte belangstelling voor mensen, betrokkenheid, openheid en gelijkwaardigheid. Mijn benadering kenmerkt zich door rust, respect, actief luisteren, de juiste vragen stellen, ruimte geven, stimuleren en een spiegel voorhouden met oprechte interesse. Mijn kennis en ervaring, intuïtie en creativiteit zet ik in om jou te stimuleren in je eigen proces van inzicht en ontwikkeling. Dit inspireert tot reflectie, leidt tot zelfkennis en groei en laat je in beweging en balans komen. Het ontroert me om te ervaren wat opvoedondersteuning, pedagogische begeleiding en coaching voor iemand kan betekenen.

 

Mijn inspiratie haal ik uit mooie teksten, het dagelijks leven en inspirerende mensen, dichtbij of veraf. De mensen om me heen stimuleren mij om het leven volop te leven, mijn plek in te nemen, zonder anderen daarbij uit het oog te verliezen, om te ontwikkelen, te genieten en ruimte voor mezelf te vinden. Dat geeft enorm veel energie en tegelijkertijd innerlijke rust en ruimte en dat is wat ik jou ook gun.

 

Ik ondersteun, begeleid en coach vanuit jarenlange persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door regelmatig deel te nemen aan intervisie, supervisie, trainingen en opleidingen blijf ik mijzelf ook vernieuwen, groeien en ontwikkelen.

 

Deze website geeft een indruk. Persoonlijk contact is voor mij erg belangrijk. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

 

Gevolgde opleidingen:

 • Orthopedagogiek, Rijksuniversiteit Leiden
 • Post-Doctorale Beroepsopleiding Diagnostiek, PDBO Randstad Leiden
 • Video-interactiebegeleiding, Orion Roermond en Kleur Horst
 • Adviesgesprekken met ouders, RINO Utrecht
 • Presenteren met overtuiging en resultaat, Atrium Amersfoort
 • Gordon: Effectief communiceren met kinderen, Net Purmerend
 • Post-HBO Beroepsopleiding tot Coach, Alba-Academie Veldhoven
 • Medische kennis voor hulpverleners, IvZ-Gradatim Westerbork
 • TRI-0 Online Opvoeden Ondersteunen, Fontys Eindhoven
 • BrainBlocks, Stephan van de Ven Horst
 • WMO, Huis voor de Zorg
 • Hulpverlenen aan kinderen met autisme, AD(H)D en ouders, CES Maastricht