Werkwijze

Zo werkt Ruimte voor jezelf

Ruimte voor jezelf is kleinschalig en heeft een persoonlijke aanpak zonder wachttijden. Je besluit om stil te staan bij jezelf, te kijken naar je ervaringen en vragen, uit te zoeken hoe je verder kunt en wilt, is je eerste stap op weg naar verandering. Een belangrijk moment dus. Ik loop als orthopedagoge en coach een stukje met je mee op je persoonlijke pad en ondersteun jou op je weg.

Daarom is het wel belangrijk dat het ‘klikt’.

 

Verkennen en ontdekken

Na het eerste contact is er een vrijblijvend en gratis gesprek, waarin we kennismaken. In dit gesprek verkennen we jouw vraag. We schatten in wat de verwachtingen over en weer zijn. Ik vertel je in het kort hoe het traject eruitziet en hoe ik werk. Als opvoedondersteuning, pedagogische begeleiding of coaching in jouw situatie perspectief kan bieden en het klikt, maken we verdere afspraken voor het traject.

 

We sluiten een coach- / begeleidingsovereenkomst waarin helder is wat je wilt bereiken en praktische afspraken worden vastgelegd.

 

Ruimte voor jezelf streeft ernaar dat je binnen afzienbare tijd de draad weer op kan pakken. Afhankelijk van je vraag, duurt een traject 6 tot 8 gesprekken van ongeveer anderhalf uur. Doorgaans zijn de gesprekken in de praktijk, ze kunnen echter ook bij je thuis plaatsvinden, of soms wandelend in de natuur. Tussen de gesprekken zit meestal twee weken. Die benut je voor oefening en verwerking.

 

Persoonlijk met het doel voor ogen

Opvoedondersteuning, pedagogische begeleiding en/of coaching is samen aan de slag gaan. Je wordt door mij begeleid bij het ontdekken en versterken van je eigen capaciteiten en talenten. Je moet het echter zelf doen en dat is hard werken. De oplossingen liggen in jezelf, en alleen jíj kunt daar uiteindelijk bij uit komen. Het uitgangspunt daarbij is dat je niet altijd krijgt wat je vraagt, maar wel wat je nodig hebt.

 

Ik gebruik geen vooraf vastgestelde werkwijze of methode. Wel beschik ik over een royale toolbox van werkvormen, methodes en middelen die effectief kunnen worden ingezet. We werken met gesprekken, ervaringsgerichte opdrachten en verschillende oefeningen die jouw ontwikkelingsproces ondersteunen. Ik zet psychologische, pedagogische, spirituele en communicatieve technieken in om jou op eigen kracht bepaalde, zelfgekozen doelen te laten bereiken.

 

Als er na een aantal gesprekken een antwoord is op jouw vraag en het traject doorlopen is, volgt een evaluatie.

 

Wat levert het op?
De essentie van opvoedondersteuning, pedagogische begeleiding en coaching is mensen helpen groeien, het is een leerproces. Het is een manier om het beste uit jezelf te halen, handvatten te ontwikkelen voor situaties die je voorheen uit balans brachten en (weer) te leven vanuit een ontspannen en zelfbewuste houding. Dankzij het traject bij Ruimte voor jezelf:

  • ben jij krachtig jezelf
  • laat je jouw zelfrespect niet meer afhangen van anderen
  • neem je zelf verantwoordelijkheid en kan je meer aan
  • geef je makkelijker en duidelijker je grenzen aan, maar kun je ook over grenzen heen kijken
  • ervaar je meer focus, doelgerichtheid en passie in je leven
  • neem je genoeg ruimte voor jezelf en kom je in balans met jezelf en je omgeving
  • voel je je energiek en vitaal

 

Kortom: Je leeft steeds meer vanuit je kracht en je kwaliteiten, met vertrouwen en genoeg energie.

 

Wil jij ook zelfbewust en geïnspireerd leven vanuit je eigen kracht? Kom in beweging, neem contact op met Ruimte voor jezelf voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.