Reïntegratie

Goed functioneren is essentieel in een veranderende werkomgeving. Jij als werknemer en de organisatie hebben echter het gevoel dat het jou niet (meer) lukt om het maximale te halen uit jezelf. Het plezier in je werk heb je verloren of je kunt het niet goed (meer) aan. Wellicht is er sprake van conflict of ruzie. Dat wil je natuurlijk niet. Je wilt je beperkingen omzetten in groeikansen. Ruimte voor jezelf zoekt met jou naar oorzaken, mogelijkheden en groeikansen.

 

Ruimte voor jezelf kan organisaties ondersteunen om werknemers met (persoonlijke) problemen of na een 'breakdown' weer goed te laten functioneren in uw organisatie zodat beperkingen weer groeimogelijkheden kunnen worden. Coaching kan ingezet worden bij een verhoogd ziekteverzuim, cultuurverandering, slechte samenwerking, verminderde effectiviteit.

 

Doel

Coaching bij reïntegratie is erop gericht om vanuit het hier en nu het beste uit mensen en organisaties te halen. Vertrouwen geldt daarbij als de basis voor de samenwerking. De coaching is gericht op versterken van zelfvertrouwen met de bedoeling ruimte te scheppen voor ‘innerlijk leiderschap’, ook wel empowerment genoemd. Innerlijk leiderschap heeft te maken met het gevoel controle te hebben over je eigen situatie, vertrouwen in je eigen capaciteiten om iets te bereiken, eigen keuzes maken en doen wat bij je past.

 

Samen halen wij de kracht en kwaliteit van jou als mens naar boven. Ik wil je graag helpen om inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden. Jij krijgt zicht op je kwaliteiten, drijfveren, overtuigingen en blokkades. Je gaat gebruik maken van je capaciteiten en ontwikkelt deze om actief vorm te geven aan je werk en je eigen leven. Je gaat het zelf doen, maar niet alleen. Ik ondersteun jou hoe jij je mogelijkheden optimaal kunt benutten. Jij krijgt zicht op de effectiviteit van je persoonlijk functioneren in de werk- of privésituatie. Aangereikte handvatten leer je te gebruiken, waardoor je in de toekomst soepel en creatief met (nieuwe) situaties om kunt gaan.

 

Voordelen van een coach:

•    de werknemer krijgt inzichten en ontdekt zijn belemmeringen en zijn kracht

•    zij voelen zich serieus genomen en gaan effectiever functioneren

•    u bespaart als werkgever kosten van ‘mentaal verzuim’ en productieverlies

•    de werknemer wordt gesteund in zijn ontwikkeling

•    uw werknemer krijgt zijn doelen helder en werkt aan het bereiken van die doelen

•    communicatie en werkrelaties verbeteren, ook in een team

 

Resultaat

Samen gaan we op pad, zodat jij je kwaliteiten en groeimogelijkheden ziet en leert benutten. Zo kun je met nieuwe moed en hernieuwde kracht beginnen, kun je op je werk weer effectief en betrokken gaan functioneren en krijg je weer plezier in je werk.

 

Wil jij dat ook? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.